2012. május 8., kedd

Feng shui otthon


Környezetünk rendkívüli módon meghatározza életünket. Minden mindennel összefügg: a sorsunk, a szerencsénk, a lakásunk, környezetünk, az egészségünk. Általában olyan lakást választunk, -persze mindezt tudat alatt tesszük,- mely életünknek éppen az akkori szakaszát befolyásolja, támogatja.
Amikor életünkben új szakasz kezdődik, és elvégeztük teendőinket az adott lakásban, úgy érezhetjük a lakásunk „kidob” minket, és reflexszerűen új lakás után nézünk. Tehát, a lakásunk is támogat minket abban, hogy a nekünk szánt dolgokat maximálisan meg tudjuk élni, mind munka, emberi kapcsolatok, vagy akár egészség tekintetében. Igen, egészségünket is ápolni tudjuk környezetünk alakításával, tisztán tartásával.




Lakásunk, akárcsak az emberi szervezet, bonyolult és összetett szerkezet, és rendszer. Fontos, hogy mindig rend és harmónia uralkodjon bennünk és körülöttünk.
Ha ez megvan, -és itt kiemelném a belső harmóniát,- akkor a külső negatív hatások kevésbé tudják befolyásolni mindennapjainkat, és kevesebb „rossz” dolog történik velünk. Ez attól is függ, hogy mennyire vagyunk Feng Shui érzékenyek. Vannak emberek, akik kevésbé érzékenyek az őket körülvevő energiákra, viszont vannak, akik minden kis apró rezdülést, változást, hatást megéreznek.
Én magam is ezek közé az emberek közé tartozom.
Mivel eddigi életem során akarva akaratlanul többször kellett lakhelyet változtatnom, saját tapasztalatom megerősíti, hogy az egyes lakásokban más és más hatások érvényesültek.
Sőt, azt is megfigyeltem, hogy egy társasházban is lehetnek olyan hatások, melyek nem csak egy emberre, egy adott lakásban érvényesülnek, hanem a házban élőknek is lehetnek hasonló problémáik, akár egészség, akár emberi kapcsolatok vonatkozásában.

A feng shui alapelvei alapján a rend és a harmónia egészséget, boldogságot, és harmóniát teremthet.
A ház magát az emberi szervezetet is jelképezi, és hatással van az ott lakók egészségére. A lakás egy-egy része, megfelel az emberi szervezet valamely szervének. A lakás bármely részében megjavítatlan, vagy rosszul üzemelő alkatrészek találhatók, akkor az, az ott élők egészségére is hatással van.
Például az eldugult lefolyó a bélrendszerre gyakorolhat negatív hatást, férfiak esetében bélrendszeri problémát okozhat. Nők esetében akár meddőség is előfordulhat. Így nagyon fontos, hogy minden átjárhatóságot segítő tárgy teljesen rendben legyen és működjön, - legyen az kilincs, ajtó, ablakok- ezeknek hibája ugyanis a feng shui szerint szintén meddőséghez vezethet. A ház ablakainak hibája esetén akár látásromlás is előfordulhat.

A ház melyben élünk saját szervezetünk jelképe. A ház négy sarka végtagjainkat, a bejárati ajtó ajkainkat, az ablakok pedig a szemeket jelképezik. A folyosók bél -és érrendszerünket, a falak bőrünket, az agy az emberi fejet, vagyis gondolatainkat szímbolizálja. Egy pillanatra most gondoljuk át, mi van a padlásunkon? Netán ott tároljuk a sok elhasznált régi, nem használatos ruhákat, és egyéb dolgokat amiről úgy gondoljuk még szükségünk lehet rá? Ez álló, negatív energia. Fejünkben összevisszaságot okozhat. Ha netán ilyen a padlásunk, akkor gyorsan csináljunk egy nagytakarítást. Garantáltan meg lesz a hatása.

Lakásunk, házunk alaprajza, formája ugyancsak fontos szerepet játszik egészségünk szempontjából. L alakú épület esetében valamelyik végtag láthatja kárát. Tehát ha a lakás egy része hiányzik a bagua térkép alapján, akkor az annak megfelelő testrésszel problémák adódhatnak.

Az egyes életterületeket tekintve a lakás Keleti része tartozik ide, az egészség területéhez.
Erre is fordítsunk némi figyelmet, erősítsük meg szimbólumokkal, tartsuk mindig tisztán.
Ne kerüljön ide semmilyen negatív hatású betegségre utaló tárgy és lehetőleg a gyógyszereinket se itt tartsuk!
Meg tudjuk erősíteni ezt az életterületet egészséges húsos levelű növényekkel, tehetünk ide esetleg csendéletet szimbolizáló képet, melyen egészséges gyümölcsöket látunk. Figyelmükbe ajánlom, hogy használják ezeket a jó tanácsokat saját maguk javára, egészségük védelmének és emberi harmóniájuk megteremtése érdekében. Ha szeretnének segítséget kérni lakásuk alaptérképéhez és a feng shui mentén átrendezni, harmonizálni életterületüket otthonukban, vagy éppen munkahelyükön, forduljanak hozzám bizalommal.

További érdekességeket, hasznos tanácsokat olvashatnak a www.fengshui-harmonia.hu oldalon Enczmann Éva, feng shui szakértőtől.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése