2012. június 12., kedd

A szódabikarbónáról

Amikor kicsi voltam, én magam is sokszor láttam, hogy a felnőttek a fehér poros zacskóból:-) bevesznek egy kiskanállal és utána jobban lesznek. Felnőtt koromig nem nagyon érdekelt, sőt, inkább kerültem, mint ahogyan az élesztőt is, amit az anyukám gyakran belém diktált, hogy szép legyen a bőröm. (különben igaza volt, bár akkor ezt még nem tudhattam, csak elbújtam, ha jött az élesztő adagom:-) Szóval, nemrég olvastam a szódabikarbónáról és ki is próbáltam: egy idős természetgyógyász barátom javasolta, hogy hetente vegyek fürdőt, amibe beleteszem és igyak is belőle rendszeresen, mert minden másnál jobban lúgosítja a testet. Azóta teljesen rászoktam és keresem is az egyéb felhasználási módjait. Találtam is róla egy jó kis cikket Nyári Zsuzsától, amit most jól közzé is teszek:

"...Kiváló és olcsó lúgosító szer. Ha nagyon el van savasodva a szervezetünk kúra szerűen is fogyaszthatjuk, 2 héten át naponta kétszer (reggel-este) egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben feloldva. Testünk méregtelenítésére és fertőtlenítésére vegyünk szódabikarbonátos fürdőt. Oldjunk fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy kád vízben és fürödjünk benne 25-30 percen át.
Erőteljes fertőtlenítő és gombaölő hatása is van. Ezáltal véd a láb gombás fertőződése és a lábizzadás ellen.
Kézmosáskor is érdemes szódabikarbonátot használni. Legalább 20 másodpercen át dörzsöljük vele a kezünket, hogy teljesen tiszta, baktérium mentes legyen. A szódabikarbonátnak köszönhetően bőrünk finom és puha lesz, körmünk pedig szép fehér.
Persze nem csak a körmöt fehéríthetjük vele. Mossuk fogainkat hetente 1-2 alkalommal szódabikarbónával és szép fehérek lesznek a fogaink. A szájszárazsága ellen és szánk Ph értékének a helyreállításáért öblögessünk szódabikarbonátos vízzel (1 kávéskanálnyit oldjunk fel egy pohár vízben).
Izzadás gátló és szagtalanító hatását kihasználhatjuk „hintőpor" formájában is, a hónalj és lábak, lábujjak közötti terület beporzásával. 
A fésűket, keféket, manikűröző eszközöket fertőtleníthetjük szódabikarbónával. Ilyenkor 8-10 kanálnyit oldjunk fel egy mosdókagylónyi vízben és hagyjuk ázni az eszközöket legalább egy éjszakán át.
Ékszereinket is újjá varázsolhatjuk a szódabikarbóna segítségével. Egy kis lábosba tegyünk annyi vizet, hogy ellepje az ékszereket. Adjunk hozzá egy kávéskanálnyi szódabikarbónát. Forraljuk az ékszereket 4-5 percig. Még a leghozzáférhetetlenebb helyekről is feloldja a piszkot. Vigyázzunk egyszerre csak egyféle fémet (vagy aranyat, vagy ezüstöt) tisztítsunk.
Bármennyire is vigyázunk óhatatlan, hogy a hűtőszekrényben néha ne maradjon meg valamelyik étel vagy gyümölcs szaga. Ha szódabikarbónás vízzel mossuk ki a hűtőt gyorsan el fog tűnni minden nemkívánatos „illat”. Igaz ez más szekrényekre és tárolókra is.
A cipők és csizmák fertőtlenítésére szórjunk jó sok szódabikarbónát a lábbelikbe. Hagyjuk állni egy éjszakán át és nemcsak a gombák tűnnek el, hanem a kellemetlen szagok is. 
Nem csak gyomorégés esetén segít ez a csodás szer. Kiváló emésztés serkentő is, ha nehéz ételt eszünk vagy ha felpuffadunk 1 késhegynyi szódabikarbóna megoldja a problémát.
A királyok betegségében, a köszvényben szenvedőknek is enyhülést hoz. Oldja a húgysav kristályokat ezáltal csökkenti az ízületek irritációját és a fájdalmat. Naponta háromszor egy teáskanálnyi szódabikarbónát kell ilyenkor inni egy pohár vízben feloldva. 
Dr. T. Simoncini olasz onkológus még a rákos megbetegedések gyógyítására is nagy sikerrel használja."

forrás:http://www.gyogyulasutjai.hu/index.php?m=altgy&mod=2&az=261&#kezd

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése