2012. április 26., csütörtök

WAMP Spájz




Dr.Jazzy programajánlata: Szezonnyitó gasztro vásár

Itt a tavasz, a jó idő, így a WAMP újra a szabad ég alá költözik!
A szezon egy WAMP Spájz gasztro vásárral indul május 6-án az Erzsébet téri Akváriumban. A WAMP kézműves gasztronómiai vásárán olyan kézművesek és kereskedők vesznek részt, akik nem csupán a kiváló alapanyagok használatára, a magas minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, de fontosnak tartják azt is, hogy termékeik ötletessége, csomagolása is felkeltse a vásárlók figyelmét. A WAMP Spájz kamrapolcai temérdek finomságtól roskadoznak majd: csokoládék, trüffelek, bonbonok, sütemények, lekvárok, chutney-k, olívaolajok, sajtok, sonkák, felvágottak, különféle kávék és teák, sőt különleges szakácskönyvek közül is válogathatnak a vásárlók.

A WAMP Spájz kínálatával öt szekcióban ismerkedhetnek meg az igényes gasztronómia rajongói. A szezonnak megfelelően kiemelt szerepet kap majd a Friss, ahol zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények és kenyerek kaphatók. A Dunszt lekvárokat, szörpöket és savanyúságokat kínál. Az Állati szekció friss halakkal, hústermékekkel, és különféle sajtokkal, az Édes süteményekkel és csokoládékülönlegességekkel csábít, a Vegyespolcon pedig kávék, teák, fűszerek, olajok ecetek és szakácskönyvek kelletik magukat. A WAMP minden szekciót egy-egy kiemelt kiállítóval népszerűsít. A Friss kedvence a Brótpékség, a Dunszté a Lekvárosház és alapítója Kaldeneker György. Az Állati főszereplője az Etyeki Sonkamester, az Édesé a Sweetfabric Budapest, a Vegyespolcé pedig a Floq keksz lesz.

A vásár mellett a WAMP különleges interaktív workshopokat is szervez.

11.00     A résztvevők Pillár József vezetésével (www.ehetoviragok.hu) megismerkedhetnek a különleges ehető növények és virágok, valamint a friss fűszernövények világával.

14.00    A Magyarországon élő japán séf, Maki, a szusi egyik legrégibb fajtája, a nyomott/préselt változat elkészítésének rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket, akik saját maguk is készíthetnek oshi szusit.

17.00    A Sweetfabric Budapest cukorka készítő látványműhely a tradicionális metódusok titkait tárja fel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése