2012. május 22., kedd

Vízi relaxáció és újjászületés tréning

Ma már közzétettem egy ajánlót (Vadregényes táborozást) dr. Agócs Gabriellától, aki egyébként pszichiáter és Hellinger-féle család és rendszerállítással foglalkozik. Többször is volt alkalmam nála állításon részt venni és azt kell mondanom, hogy az egyik legfontosabb rátalálásom volt a hellingeri módszer. Szerintem érdemes lenne mindenkinek megpróbálni, és nagyon súlyos terhektől szabadulhatna meg. Gabi ajánlott nekem két másik érdekes terápiát is, az egyik a vízi relaxáció és újjászületés (Götz Gáborral) Ezt találtam róla:folytatás

"A víziterápia a tudomány és a tapasztalat együttesén nyugvó 21. századi élmény alapú módszer, ami széles körben elterjedt a világban, sok országban az egészségügy kiemelkedő sikerrel alkalmazza, preventív és gyógyító céllal egyaránt. Dinamikus meditációként megélve új lehetőségek nyílnak az emberben, amit szükség esetén transzperszonális pszichológiai elemekkel tudok támogatni. A súlytalanság, a lebegés több dimenziós mozgás, amely rövid és hosszú távon is nyugtató és gyógyító hatású. Olyan állapotba, szintre jutsz el, ahol az izmaidban tárolt lelki blokkok, feszültségek, traumák oldódnak, az energiáid kiegyenlítődnek és ettől könnyebbnek, szabadabbnak érzed Önmagad, közelebb kerülsz a belső Énedhez."



Szintén ennek a része a vizi újjászületés terápia:
Aqua Wellness: "Újjászületés" víz alatti módszer. Lehetőséged van a teljes testeddel, fejeddel is elmerülni a vízben, elmélyülni Önmagadban.
Miután kellően ellazultál, a watsu elemek hatására, megnyugodott a tested és felkészültél arra, hogy körbeöleljen a víz, akkor az előre megbeszélt jel után egy víz alatti utazás veszi kezdetét*. Megtapasztalhatsz egy a magzati állapothoz hasonló érzést, amivel felfedezheted a játékos gyermeket, megtalálhatod az egód nélkül lényedet. Olyan élményekben lesz részed, amelyekkel a jelenedet teheted könnyebbé, teljesebbé.* Egy orrcsipesz segítségével, hogy ne menjen a légutaidba a víz. Részletesen olvashattok róla a www.vizirelaxació.hu oldalon.

Szóval, aki volt már újjászületés (rebirth terápián) az nagyjából sejti, hogy itt is, ott is, a terápia során visszaviszik az embert embrió korába, majd újra átéli a megszületését, ám ezúttal elengedi a születéshez kapcsolódó traumákat. Azt olvastam egy pszichológusnál, hogy életünk legnagyobb traumája a megszületésünk, ezért is annyira népszerű manapság a vízben szülés és a gyengéd születés módszere. Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe Szilasi Mártiék programjait is, ők az Anahita jógaiskola keretein belül csinálják a rebirth terápiákat. Azt is fontos tudni, hogy sokan meggondolják magukat az utolsó pillanatban, vagy úgy érzik, nem tudják végigvinni a folyamatot. Semmi baj, megpróbálhatják később, amikor már felkészültek rá:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése