2012. május 23., szerda

Kelet-Nyugat Egészségközpont a ma esti dr.Jazzyben

Ma este 7 és 8 óra között is várok mindenkit a dr.Jazzyvel, a 90.9 Jazzyn. Vendégeim Báthory Balázs, a Kelet-Nyugat Egészségközpont alapítója, és Mezősi Anna, a központ szakmai vezetője, shiatsu gyógyász, akupunktőr, jógaoktató. Az alap témánk: lehet-e és ha igen, hogyan lehet hatékonyan integrálni a nyugati, akadémikus orvoslás és a keleti gyógymódok szellemiségét, eszközeit egy olyan rendszerbe, amely a pácienst minden szempontból támogatja? Szó esik még természetesen a shiatsuról, az akupunktúráról és a himalájai jógáról is. 

Addig is, jöjjön egy rövid összefoglaló a Központról: folytatás
A 2011 szeptembere óta működő Kelet-Nyugat Egészségközpontban összefognak a keleti és nyugati szemléletű gyógyítók/orvosok, hogy a leginkább testre/lélekre szabott terápiával segítsék a hozzájuk fordulókat. Az Egészségközpont maga köré gyűjtötte és jelenleg is gyűjti azokat a saját területükön kiváló munkát végző, szakképzett természetgyógyászokat és orvosokat, akik együtt tudnak működni a gyógyítási folyamatban a páciensért. Céljuk nem csupán a holisztikus gyógyítás, hanem az is, hogy szakértelmükkel, egymás szakterületeinek ismeretében, időt és pénzt takarítsanak meg a betegnek a gyógyuláshoz vezető út során.
A terápiák középpontjában az ember, mint egységes egész áll. A terapeuták nem csupán egy problémát kezelnek célzottan, és azt próbálják megszüntetni-elnyomni, hanem meg is akarják érteni azt. A pácienssel való folyamatos, értő kommunikáció során fel is tárják annak gyökereit (nem csupán fizikai, hanem lelki értelemben is), és olyan komplex megoldást találnak, amely a kiváltó okot, nem pedig csupán a tünetet szünteti meg. A terápiák során nem pusztán a gyógyulás a cél, hanem az is, hogy a páciens olyan eszközökkel a kezében távozzon, amelyek segítik őt egy egészségesebb életmód, testben-lékekben harmonikusabb lét hosszú távú fenntartásában.
A Kelet-Nyugat Egészségközpont szolgáltatásai:
  • gyógyítás (általános belgyógyászat, onkológia, üzemorvos)
  • shiatsu, masszázsterápiák
  • akupunktúrás kezelések
  • mozgásterápiák
  • homeopátia, fitoterápia
  • lelki problémák/érzelmi zavarok kezelése
  • általános életvezetési, táplálkozási és mozgásterápiás tanácsok egyénre szabottan
  • menedzserszűrés, dohányzásról való leszoktatás
A Kelet-Nyugat Egészségközpont számára fontos a szélesebb, laikus közönség informálása különböző egészséggel/betegségekkel kapcsolatos témákról, illetve egyes népbetegségnek számító problémák alternatív kezelésmódjairól. Az információátadás egyik bevált és a közönség által értékelt módja ingyenes Nyílt Napok szervezése havonta, az évszaknak megfelelően változó fókusszal. A Nyílt Napokon interaktív szakmai előadások keretében ismerik meg a hallgatók az adott fókusztéma különböző aspektusait, valamint gyakorlati tapasztalatot is szereznek egy-egy kezelésről. A Központ laikusok számára olyan tanfolyamokat, gyakorlati képzéseket is indít, ahol mindennapos használatra olyan közérdeklődésre számot tartó témák kerülnek feldolgozásra, mint: masszázstechnikák, gyógynövényismeret, homeopátia, öngyógyítás, stresszkezelés stb.
A Kelet-Nyugat Egészségközpont terapeutái akkreditált képzéseket/továbbképzéseket szerveznek szakemberek, természetgyógyászok számára, gyakorlati hospitálási lehetőségekkel, valamint segítséggel saját pacientúra kiépítésben.
A Kelet-Nyugat Egészségközpont a Himalájai Jóga Tradíció budapesti központja.
A Kelet-Nyugat Egészségközpont Budapesten, a Deák tértől gyalogosan pár perces sétával elérhető Király utca 16. szám alatt működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése